08-01-2021

Exide Technologies, провідний постачальник рішень для зберігання енергії, протягом багатьох років виводить на незалежний вторинний ринок інновації, розроблені на ринку оригінального обладнання у співпраці з автовиробниками. У великому асортименті акумуляторів нового покоління для легкових автомобілів особливо слід відзначити акумулятори, виготовлені за технологією, що використовує формулу Carbon Boost 2.0.

Carbon Boost - це унікальне рішення Exide для використання вуглецевих добавок на негативних пластинах батареї. Вони були вперше введені в батареї для Start-Stop автомобілів на ринку оригінального обладнання. Триваючі дослідження ринку, посилення обмежень щодо викидів і зростаючі вимоги до потужності прийому заряду та доступності енергії привели Exide до створення технології Carbon Boost® 2.0. Ця технологія використовує поліпшені вуглецеві добавки, поєднуючи в собі оптимізовану структуру поверхні пластин з набагато кращою провідністю. Це забезпечує кращий потік заряду, що призводить до неперевершених можливостей зарядки. Крім того, він допомагає розчиняти накопичені на негативних пластинах батареї сульфати, які зменшують можливість ефективної зарядки. Технологія Carbon Boost 2.0 використовується в двох варіантах акумуляторів для легкових автомобілів від Exide: акумуляторах Exide EFB і Exide Premium.

Батареї Exide EFB (Enhanced Flooded Battery), які були створені в 2008 році, відіграють все більш важливу роль для автовиробників в контексті зниження витрати палива і викидів. В даний час їх останнє покоління також доступне на вторинному ринку. Новий акумулятор EFB призначений для всіх типів транспортних засобів (з системою Start-Stop або без неї) з високим попитом на циклічність. В автомобілях з системою Start-Stop нова батарея Exide демонструє неперевершені можливості відновлення енергії - у порівнянні з попередніми батареями EFB відновлює до 75% більше енергії одночасно. Крім того, вона характеризується надзвичайно динамічним завантаженням протягом усього робочого періоду. На відміну від інших батарей EFB, акумулятор Exide рекомендується для автомобілів з системою рекуперативного гальмування. Додатковою перевагою є більш тривалий термін служби і поліпшена продуктивність акумулятора, встановленого в автомобілях з традиційною трансмісією.

Нові акумулятори Exide EFB оснащені технологією Carbon Boost 2.0, яка забезпечує надзвичайно динамічні можливості зарядки. Значні переваги для водіїв, особливо в умовах інтенсивного міського водіння:

Акумулятори Exide Premium з технологією Carbon Boost 2.0 призначені для користувачів найсучасніших автомобілів, що працюють на великих, звичайних двигунах, з численним електрообладнанням (пристроями, що споживають електроенергію). Вони відмінно підійдуть для повсякденної міської їзди, яка характеризується великою кількістю коротких зупинко, а також холодними температурами, які традиційно можна очікувати в зимовий період. Нові акумулятори Exide Premium мають на 30% більше стартової потужності, перезаряджаються до 2 разів швидше, ніж стандартні батареї, і є самими передовими конструкціями на ринку акумуляторів для традиційних автомобілів.

 Лабораторні дослідження показують, що зарядка акумулятора Exide Premium Carbon Booster займає набагато менше часу, ніж зарядка традиційної батареї в тих самих умовах.За статистикою ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club – Всезагальний німецький автомобільний клуб) найбільш поширеною причиною незручностей автомобілів є несправність батареї – що найчастіше є результатом її недостатнього заряду. Технологія Carbon Boost 2.0 дозволяє швидко перезаряджати акумулятор, що призводить до збільшення його продуктивності, надійності роботи і, як наслідок, збільшення терміну служби, що для клієнта означає менший ризик непередбаченої аварії.

 

www.exidegroup.com